Αστυνομική αυθαιρεσία στην ΑΣΟΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χανιά, 15/4/2014

Την Τρίτη 8 Απρίλη μπήκε στο κέντρο της Αθήνας το κερασάκι στην τούρτα στο όργιο βίας και αστυνομικής καταστολής, σε βάρος μεταναστών τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα.
Μάλλον δεν έφταναν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι πνιγμένοι στο Φαρμακονήσι και στην Μυτιλήνη, οι μαχαιρωμένοι από τους συνεργαζόμενους φασίστες και οι καθημερινές επιθέσεις σε άστεγους ανυπεράσπιστους μετανάστες. Για μια ακόμη φορά, ήρθε η αστυνομία να δείξει σε όλον τον κόσμο ότι τελικά η αιτία για ότι του συμβαίνει καθημερινά, είναι αυτός που δεν έχει να φάει, και όχι αυτοί που θέλουν να φάνε τα πάντα. Έτσι ξεκίνησε, όπως συμβαίνει εδώ και ένα μήνα, μια ακόμα «ηρωική» επιχείρηση για να καθαρίσει ο περιβάλλοντας χώρος της ασοεε από τους μετανάστες μικροπωλητές, που προεκλογικά χαλάνε την αισθητική του κατά τα άλλα ειδυλλιακού κέντρου της Αθήνας. Μέχρι και διοικητικοί νόμοι – καταδίκες περί «επικινδύνων για την δημόσια τάξη και ασφάλεια» επιστρατεύτηκαν, για να πετύχουν τους σκοπούς τους, κρατώντας μ αυτόν τον τρόπο ακόμα και μετανάστες με χαρτιά όποια κι αν είναι η δικαστική απόφαση.
Απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να κάνουν το ψέμα εικονική πραγματικότητα σε βάρος της ίδιας μας της ύπαρξης, η μόνη απάντηση είναι η συνέχιση του καθημερινού μας αγώνα, μαζί με τους συντρόφους μας και όλους εκείνους που ξέρουν τουλάχιστον ότι αν όχι σήμερα, αύριο ίσως είναι στη θέση μας.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s