Δικαστική δικαίωσή μας απέναντι στον (γνωστό και μη εξαιρετέο) «Στόχο»

Σε 10 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο εκδότης της ακροδεξιάς φυλλάδας «Στόχος», για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον μελών του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης. Στις 20/9, μετά από δύο αναβολές, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Σάββα Χατζηπαρασκευά για 3 συκοφαντικά ηλεκτρονικά και έντυπα δημοσιεύματα του «Στόχου» κατά την διάρκεια και μετά το πέρας της απεργίας πείνας των 300 μεταναστών (25 Γενάρη με 9 Μάρτη του 2011).

Με αφορμή και αιτία την απεργία πείνας των 300, τα λιβελλογραφήματα στοχοποιούσαν με χυδαία ψέματα και τερατολογίες συγκεκριμένα μέλη μας, ως εγκεφάλους «αντεθνικών σχεδίων για την πρόκληση χάους και ταραχών» και ως επικεφαλής «αντικρατικών θυλάκων στα Χανιά», στους οποίους μάλιστα εμπλέκονται ακόμα και οι αρχές(!), και συγκεκριμένα τμήμα της τοπικής αστυνομίας(!!!). Το εξωφρενικό αυτό ‘σύμπλεγμα’ αποκαλείται μετ’ επιτάσεως και επανειλημμένως «απόστημα», το οποίο η ‘εφημερίδα’ καλεί τις (μη μολυσμένες ακόμα) αρχές να σπάσουν. Στην περίπτωση μάλιστα που αυτές δεν το κατορθώσουν, οι αρθρογράφοι καλούν τους πολίτες των Χανίων να δράσουν «όπως έχουν μάθει οι κρητικοί να κάνουν».

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο τρίτο χρονικά δημοσίευμα (μετά την λήξη της απεργίας και πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου), η ‘εφημερίδα’ προειδοποιούσε για σχέδιο παρέμβασης στην παρέλαση «μουσουλμάνων απεργών πείνας»(!!!). Στην παρέλαση φυσικά το μόνο που τελικά συνέβη ήταν η οργανωμένη προκλητική και επεισοδιακή παρουσία ακροδεξιών και εθνικιστικών στοιχείων – με το πρόσχημα της δήθεν επικείμενης παρέμβασης των πρώην απεργών. Λίγες μέρες αργότερα, άγνωστοι πυρπόλησαν και κατέστρεψαν ολοσχερώς το αυτοκίνητο των συντρόφων μας – οι οποίοι ήταν και οι πολιτικοί ενάγοντες στην εν λόγω δίκη.

Αξίζει ακόμα περισσότερο να αναφερθεί πως την υπεράσπιση του εκδότη της φυλλάδας ανέλαβε το γραφείο του πρώην υπουργού και πρώην ‘τσεκουράτου’ Μάκη Βορίδη, οποίος δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο (όπως βεβαίως και ο ίδιος ο κατηγορούμενος). Η δίκη διήρκεσε 5 ώρες, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των υπόλοιπων διαδίκων της ημέρας, καθώς μετατράπηκε σε δίκη της απεργίας πείνας από την υπεράσπιση, με την δήθεν κατάληψη της Νομικής και του πλοίου της ΑΝΕΚ να έχουν την τιμητική τους!

Πέρα από την έκδηλη και προφανή χαρά μας για την δικαίωση των δυο μελών μας, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και για το ότι έσπασε μια κοινή δυστυχώς πεποίθηση, πως είναι δηλ. μάταιο και ‘χάσιμο χρόνου’ να απαντάνε οι δημοκράτες πολίτες δικαστικά στους οχετούς που εξαπολύουν συχνά πυκνά εναντίον τους τα ακροδεξιά και νεοφασιστικά ‘μέσα’. Σχεδόν καθημερινά πια, δημοσιεύματα και αναρτήσεις – που μπορεί να είναι και απείρως πιο συκοφαντικά, δυσφημιστικά και ελεεινά από κείνα που έπληξαν τους ανθρώπους μας – διακινούνται και αναπαράγονται χωρίς καμία επίπτωση στους καθ’ έξιν ή κατ’ επάγγελμα συκοφάντες. Αυτό μπορούμε και οφείλουμε να το σταματήσουμε πριν γίνει ‘φυσικό φαινόμενο’. Να τους κοπεί ο βήχας τώρα!

7 responses to “Δικαστική δικαίωσή μας απέναντι στον (γνωστό και μη εξαιρετέο) «Στόχο»

  1. Συγχαρητήρια, αν και είναι σπάνιο να καταδικαστούν φασίστες. Σήμερα ματαιωθήκαμε πάλι, γιατί δόθηκε μια ακόμα αναβολή (η 6η) στη δίκη Σκορδέλη και «συνεργατών» για το μαχαίρωμα Αφγανών προσφύγων (ο ένας ήταν σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση) τον περασμένο Σεπτέμβρη. Ο δικηγόρος τους (Καπερνάρος, σας λέει τίποτα;) ζήτησε αναβολή γιατί… είχε άλλη δίκη και δεν μπορούσε. Και τα άθλια δικαστήρια το δέχτηκαν, αντί να ζητήσουν να διοριστεί δικηγόρος, ή να βάλουν άλλον οι κατηγορούμενοι, όπως προβλέπει ο νόμος. Αίσχος τους. Παιδιά, συντρόφια, και πάλι συγχαρητήρια.

  2. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη?

  3. Παράθεμα: 10 μήνες φυλακή στον εκδότη του «Στόχου» για συκοφαντία | Chios Mastic News

  4. Παράθεμα: 10 μήνες φυλακή στον εκδότη του «Στόχου» για συκοφαντία

  5. Παράθεμα: Far-right publishing in Greece: Stories that ‘teach’ people a lesson | Index on Censorship

  6. Παράθεμα: Far-right publishing in Greece: Stories that 'teach' people a lesson ... - hardPuppy - Network Blog

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s