Από την συνάντηση με τους απεργούς εργάτες της «Χαλυβουργίας»»

Την Κυριακή 29 Γενάρη, ομάδα από το ΦΜΚ και τους 300 μεταναστες πρώην απεργούς πείνας επισκέφθηκαν τους ηρωικούς απεργούς της «Χαλυβουργίας». Μέλη του σωματείου, τους έκαναν ξενάγηση στους χώρους παραγωγής του εργοστασίου, αναλυτικά και για κάθε τμήμα και πόστο. Μίλησαν για την κατάσταση των εργαζομένων, την αλληλεγγύη κλπ. Στις φωτό οι σύντροφοί μας στέκονται στην πύλη του εργοστασίου με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων Γιώργο Σιφωνιό (οξυγονοσυγκολλητή), και τον σύντροφο Νίκο Μάλλιαρη από την Hasta La Victoria Siempre – που βρήκαμε εκεί.

  
 
 
 
 
 
Η ομάδα παρέδωσε στους απεργούς κείμενο συμπαράστασης από τους πρώην απεργούς πείνας, το οποίο παραθέτουμε:

Αδέρφια μας εργάτες της χαλυβουργίας,

Για παραπάνω από δύο μήνες τώρα δίνετε τον μεγαλειώδη αγώνα σας, για αξιοπρέπεια και ζωή. Εμείς ως μετανάστες εργάτες καταλαβαίνουμε πολύ καλά, πως ο αγώνας σας είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης, και άρα και δικός μας. Ξέρουμε πως η δικιά σας νίκη θα είναι και δική μας, γι’ αυτό και θα είμαστε μαζί σας μέχρι το τέλος.

Όπως εσείς στις αρχές Νοεμβρίου του 2011 ξεκινήσατε με όπλο την απεργία τη μάχη για το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή, έτσι κι εμείς

τέλη του Γενάρη του 2011, ακριβώς ένα χρόνο πριν, αρχίζαμε το δικό μας αγώνα με όπλο την απεργία πείνας και με όμοια στην ουσία τους αιτήματα. Μέσα από τον αγώνα των 44 ημερών που δώσαμε τότε, και ο οποίος συνεχίζεται μέχρι σήμερα με άλλες μορφές, νιώσαμε στο πετσί μας, τι θα πει αλληλεγγύη. Πόσο σημαντικό είναι να την έχεις, αλλά και πόσο δύσκολο είναι όταν απουσιάζει ή όταν δεν φτάνει σε αυτόν που αγωνίζεται, από τους φυσικούς συμμάχους του. Ξέρουμε ότι κι εσείς έχετε τέτοιες σκέψεις. Είμαστε επίσης σίγουροι πως οι ομοιότητες της εμπειρίας των αγώνων μας θα γίνουν υλικό συνειδητοποίησης. Ότι δηλαδή οι εργατικοί αγώνες Ελλήνων και μεταναστών είναι κοινοί, αφού ανήκουμε στην ίδια τάξη, πάνω στον μόχθο της οποίας στηρίζονται τα κέρδη και ο πλούτος των κεφαλαιοκρατών και των διεθνοποιημένων οργανισμών τους.

Όπως η απεργία πείνας των 300 μεταναστών-εργατών υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους αγώνες μεταναστών στην σύγχρονη Ελλάδα, έτσι και ο δικός σας αγώνας σταδιακά εξελίσσεται στον κρισιμότερο εργατικό αγώνα των τελευταίων χρόνων. Όπως ο αγώνας των 300 απέδειξε ότι οι μετανάστες-εργάτες μπορούν να βγουν από το περιθώριο του πολιτικού σκηνικού, και να δημιουργήσουν κινηματικό μέτωπο, έτσι και σεις σήμερα αποδεικνύετε πως η εργατική τάξη της χώρας μπορεί να βγει στο προσκήνιο, και να γίνει μπροστάρης του αγώνα ενάντια στην εκποίηση της ντόπιας εργατικής δύναμης.

Τώρα πια η διαίρεση σε μετανάστες και Έλληνες εργάτες αποδεικνύεται πόσο ψεύτικη ήταν, αφού σε τελική ανάλυση όλοι γίναμε πια μετανάστες και πρόσφυγες, γιατί η πατρίδα αυτή, έτσι όπως κυβερνιέται, μοιάζει να μην ανήκει πλέον σε κανένα μας.

Αδέρφια μας Έλληνες εργάτες, στον αγώνα που δίνετε δεν είστε μόνοι. Καθώς η κρίση εξελίσσεται, απεργίες, επισχέσεις εργασίας και κινητοποιήσεις ξεφυτρώνουν σε διάφορους χώρους. Μας λένε πως πρέπει να κάνουμε θυσίες και υποχωρήσεις για ένα μέλλον καλύτερο, που σύντομα πρόκειται να φανεί. Όμως τα ψέματα τους είναι πια τόσο καταφανή, που δεν θ μπορούσαν να ξεγελάσουν ούτε παιδιά δημοτικού σχολείου. Η διακυβέρνηση της χώρας έχει περάσει στα χέρια της Τρόικας, δηλαδή των εκπροσώπων της οικονομικής και πολιτικής ελίτ. Οι επιλογές τους υπαγορεύουν την καταβύθισή μας στην εξαθλίωση και την αναξιοπρέπεια. Για όλους μας, άλλος δρόμος δεν υπάρχει…

Καμιά υποχώρηση, καμιά συναίνεση. Αγώνας μέχρι τη νίκη.

μετανάστες εργάτες, πρώην απεργοί πείνας του 2011.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s