Έγινε πάλι το χατήρι των νεοναζιστικών «κύκλων» με τις διώξεις για την διαμαρτυρία μαθητών στην παρέλαση της 28/10/2010

Χανιά, 28-6-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρόκληση για το δημόσιο αίσθημα και τη συλλογική συνείδηση της τοπικής κοινωνίας, αποτελεί η, έπειτα από 8 μήνες, κλήση για προκαταρκτική εξέταση στα Δικαστήρια στα Χανιά, 3 μαθητών, 2 εκπαιδευτικών και ενός μέλους της Ένωσης Γονέων, σχετικά με την μαθητική παρέμβαση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2010, με στόχο την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας στον τόπο μας. Ιδιαίτερα γιατί οι κλήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε «νεκρή» (στα τέλη της σχολικής περιόδου) και θεωρητικά «ακίνδυνη» περίοδο, αλλά και την ώρα που ο λαός και η νεολαία όλης της χώρας βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους και τις πλατείες, διεκδικώντας τα αυτονόητα. Η εξέλιξη αυτή, εκτός των άλλων, «δικαιώνει» και τον εσμό του νεοναζιστικού Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού), που δεν έπαψε ούτε μία μέρα, εδώ και 8 μήνες, να εγκαλεί τη Δικαιοσύνη και τις διωκτικές αρχές, για την «ανοχή» τους, απέναντι στους «εθνοπροδότες» μαθητές.

Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, που σαν συλλογικότητα έχει αντιμετωπίσει στο πρόσφατο παρελθόν τέτοιες προσπάθειες στοχοποίησης και εκφοβισμού από τις αρχές για τη συλλογική της δράση, καλεί κάθε συμπολίτη μας, Έλληνα ή μετανάστη, να σταθεί στο πλευρό των κληθέντων από τον ανακριτή, το πρωί της Τετάρτης 29/6/11 στα Δικαστήρια στα Χανιά.

Να σταλεί και πάλι από την πόλη μας, ένα μήνυμα σε κάθε «ενδιαφερόμενη κατεύθυνση», ότι οι κοινωνικοί αγώνες ούτε ποινικοποιούνται, ούτε σταματάνε με τέτοια μέσα. Το αντίθετο…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s