«Ο φασισμός δε θα σηκώσει κεφάλι. Είμαστε όλοι εδώ!»

Όσοι βρεθήκαμε την Παρασκευή 6/5 ανάμεσα σε αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, σε αυτούς τους περήφανους αγωνιστές, νιώσαμε το μεγαλείο της ταξικής υπερηφάνειας και αλληλεγγύης, όπως εκφραζόταν ασταμάτητα και ακούραστα  επί δύο ώρες από τους 150 περίπου πρώην απεργούς που βρέθηκαν στους δρόμους των Χανίων, απαιτώντας την υλοποίηση όλων των συμφωνηθέντων με την κυβέρνηση.

Άλλοι τόσοι περίπου αλληλέγγυοι πολίτες ανταποκρίθηκαν στην κίνηση αυτή  των πρώην απεργών,  οι οποίοι επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά «πως έχουν έρθει για να μείνουν» – και κυριολεκτικά αλλά και κινηματικά, ας μας επιτραπεί!

Τα γεγονότα της προηγούμενης μέρας φυσικά δεν θα μπορούσαν να επαναληφθούν και τα  φασιστοειδή που άρπαξαν  την ευκαιρία που τους πρόσφερε το ψεύτικο, διασπαστικό και προβοκατόρικο κάλεσμα μιας θλιβερής γκρούπας «αλληλέγγυων», κρύφτηκαν – και πάντα θα κρύβονται – μπροστά στη συλλογική παρουσία ενός υποκειμένου που μας μαθαίνει οργάνωση, αγώνα, αξιοπρέπεια.

One response to “«Ο φασισμός δε θα σηκώσει κεφάλι. Είμαστε όλοι εδώ!»

  1. Νίκος Μαρκετάκης

    Την Παρασκευή 6/5/2011 σύσσωμοι οι μετανάστες πρώην απεργοί πείνας, που ζουν στα Χανιά, συγκεντρώθηκαν στην Αγορά, μετά από κάλεσμα του ΦΜΚ και έδωσαν ηχηρό παρόν στο αστυνομικό μέγαρο, όπου δια στόματος του Αστ. Δντή Χανίων παίρνουν τις απαντήσεις στα πιεστικά ερωτήματα που πριν μια εβδομάδα απεύθυναν στην κυβέρνηση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s