Το Τείχος του Έβρου: Μήπως και να κλείνατε τους μετανάστες σε στρατόπεδα μετά τη δύση του ηλίου, κε Παπουτσή;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χανιά, 4 Γενάρη 2011

 

Η επονείδιστη απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αναγερθεί στα σύνορα της Ελλάδας ένα Τείχος του Αίσχους στον Έβρο, ανάλογο με αυτά που έχουν κατά καιρούς χτιστεί στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, στο Βερολίνο επί ψυχρού πολέμου, στο Ιράκ και στο Μαρόκο, αποκαλύπτει τη βαθιά ρατσιστική νοοτροπία που διαπνέει όχι μόνο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αλλά και συνολικά την κυβέρνηση, που τους τελευταίους μήνες έχει συστηματοποιήσει τους μαζικούς και απάνθρωπους διωγμούς μεταναστών μέσω της Frontex.

Απατώνται οικτρά όσοι νομίζουν ότι με τη δημιουργία ενός Τείχους μπορούν να μπουν φραγμοί στην έλευση απελπισμένων ανθρώπων, διότι ιστορικά  ουδέποτε συνέβη αυτό, και το γνωρίζουν πολύ καλά. Όσο υπάρχει ζήτηση και δουλειά σε έναν τόπο, οι μετανάστες έρχονται και θα έρχονται. Είναι μια διαδικασία παγκόσμια, φυσική, αναπόφευκτη και εν τέλει βαθιά ανθρώπινη. Αντιθέτως, αυτό που είναι απάνθρωπο και ολότελα ανήθικο, ιδιαίτερα όταν κάποιοι το ευαγγελίζονται ως την «τελική λύση», είναι ένα τέτοιο Τείχος, διότι αντιμετωπίζει με καταστολή και βαρβαρότητα αυτούς που ξενιτεύονται εξαιτίας της οικονομικής εκμετάλλευσης και καταλήστευσης των χωρών τους από τις χώρες της Δύσης.

Ο κ. Παπουτσής θα χρεωθεί προσωπικά στο έπακρο ότι το υπουργείο του κατεβαίνει το τελευταίο σκαλοπάτι στη σκάλα του φασισμού θεσπίζοντας επισήμως ένα κανονικό απαρτχάϊντ σε βάρος συνανθρώπων μας.

Την απάντηση στον υπουργό θα δώσουν οι ίδιοι οι μετανάστες, με τους αγώνες τους που έρχονται.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s