ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χανιά 26-5-2010

Χθες 25 του Μάη τα 2 καράβια με την Ελληνική αποστολή, ξεκίνησαν το ταξίδι. Θα ενωθούν με τα υπόλοιπα, και ο στόλος της ελευθερίας θα ακολουθήσει την πορεία για το λιμάνι της Γάζας.


Το κράτος του Ισραήλ απειλεί ότι θα εμποδίσει με κάθε μέσο τα καράβια να φτάσουν στον προορισμό τους. Η αποστολή έχει ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να επιτρέψει στο Ισραήλ να ασκήσει νηοψία στα πλοία της, ούτε πρόκειται να σταματήσει, όποιες απειλές και αν δεχτεί.

Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές, και φυσικά στο σύντροφο μας από το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, που συμμετέχει στην αποστολή.

Είναι ευθύνη μας να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία της έμπρακτης αλληλεγγύης και του δίκιου του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, όσο τα καράβια θα είναι στη διαδικασία να σπάσουν για μια ακόμη φορά τον αποκλεισμό της Γάζας.

Τόσο η  αποστολή όσο και όλοι εμείς που έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στην Παλαιστίνη, οφείλουμε να πάμε πέρα από τον ανθρωπισμό και τη φιλανθρωπία, για να έχει πραγματικό νόημα η προσφορά μας. Έχουμε καθήκον να μεταφέρουμε το μήνυμα της ελπίδας και της νίκης γιατί το δίκιο είναι με το μέρος του Παλαιστινιακού λαού.

Το ΦΜΚ καλεί όλους όσοι αγκάλιασαν την αποστολή στα Χανιά, αλλά και τους φορείς που στήριξαν τις εκδηλώσεις ενίσχυσης με οποιοδήποτε τρόπο, να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα τις επόμενες μέρες, να ενώσουμε τις φωνές μας με όλες τις φωνές των ανθρώπων σε Ευρώπη, Καναδά, και όλον τον κόσμο, που διαμαρτύρονται για τις απειλητικές διαθέσεις του σιωνιστικού κράτους-τρομοκράτη και που πιέζουν τις απανταχού κυβερνήσεις να παρέμβουν για την ασφάλεια του «Στόλου της Ελευθερίας» και την επιτυχία της αποστολής.

Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης
μέλος της καμπάνιας «ένα καράβι για τη Γάζα»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s