Οι Γιατροί Του Κόσμου για την καμπάνια “ένα καράβι για τη Γάζα”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20/4/10

Οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ελλάδας εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την ανταπόκριση που έχει στον ελληνικό λαό η καμπάνια «Ένα καράβι για τη Γάζα» και ελπίζουν πως θα υλοποιηθεί ο στόχος του ελληνικού τμήματος να συμμετέχει με ένα τουλάχιστον πλοίο στη διεθνή αποστολή.
Οι Γιατροί του Κόσμου σαν μέλη της καμπάνιας, ζητούν την άμεση άρση του αποκλεισμού και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Παλαιστινιακό πληθυσμό. Θεωρούν πως η καμπάνια αυτή δεν αποτελεί απλά μια ηθική και οικονομική υποστήριξη στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, αλλά ταυτόχρονα, η άρση του αποκλεισμού της Γάζας είναι και μια πράξη αμφισβήτησης του κύκλου βίας και αίματος, που χρόνια τώρα μαστίζει την περιοχή και έχει πάντα θύμα τον άμαχο πληθυσμό.

Οι Γιατροί του Κόσμου, έδωσαν το παρόν από τις πρώτες ημέρες στους βομβαρδισμούς της Γάζας το Γενάρη του 2009, με αποστολή επείγουσας ιατρικής βοήθειας στην οποία συμμετείχαν και τρεις χανιώτες γιατροί μέλη. Ο σκηνοθέτης Ανδρέας Θωμόπουλος, μέλος των Γιατρών του Κόσμου που συμμετείχε και αυτός στην αποστολή, γύρισε τη 15λεπτη ταινία «στη Γάζα», που πήρε το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Πάντοβας στην Ιταλία και το Βραβείο Κριτικών στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκιδικής.
Την ταινία αυτή θα μπορέσουμε να δούμε το Σάββατο 24 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στις εκδηλώσεις «Ένα καράβι για τη Γάζα».

Γραφείο Χανίων των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s