ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ – ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

Μ’ ΕΝΑΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΤΟΛΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Ν’ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

15 ΚΑΙ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Πέμπτη 15 Απρίλη, 7:30μμ, παρουσίαση της καμπάνιας με ομιλητές το δημοσιογράφο και μέλος της πρώτης αποστολής Πέτρο Γιώτη και τη Σάνα Κάσσεμ παλαιστίνια της διασποράς.
Θα προβληθεί το ντοκυμονταίρ (48 λεπτά) «Γάζα ερχόμαστε» (2008), των Γιώργου Αυγερόπουλου και Γιάννη Καρυπίδη, που πήρε βραβείο κοινού στο 12ο φεστβάλ ντοκυμανταίρ Θεσσαλονίκης.
Θα διαβάσουμε Mahmoud Darwish και θα απαγγελθούν παλαιστινιακά ποιήματα και στις δύο γλώσσες, υπό αυτοσχεδιαστικούς jazz ήχους (κιθάρα)

Σάββατο 24 Απρίλη, 7:30μμ, συναυλία με το rock συγκρότημα «ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ»
και το συγκρότημα του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.
Θα απολαύσουμε την ειδικά για την καμπάνια προετοιμασμένη performance από την ομάδα «ELANADISTIKANOUME»
και νωρίτερα το παιδικό διαδραστικό πρόγραμμα «φτιάξτε το δικό σας καράβι»

οι υπογραφές των συνδιοργανωτών είναι: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, Δήμος Χανίων, ΤΕΕ δυτικής Κρήτης, Δικηγορικός σύλλογος Χανίων, ΕΛΜΕ, σύλλογος δασκάλων & νηπιαγωγών, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Διεθνής Αμνηστία, σύλλογος Μαγκρέμπ Αράμπι στην Κρήτη, Γιατροί του κόσμου (γραφείο Χανίων), Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.

να βοηθήσουμε όλοι με κάθε τρόπο να φτάσει το μήνυμα παντού
να αγκαλιαστεί και να ενισχυθεί οικονομικά η καμπάνια
να στείλουμε έναν από τα Χανιά στην αποστολή

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ενάμιση χρόνο μετά από την πρώτη προσπάθεια (τον Αύγουστο του 2008), αποπλέουμε ξανά με προορισμό την Γάζα. Συγκροτήσαμε την πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» (www.shiptogaza.gr) για τη συνδιοργάνωση και συμμετοχή μας σε μια νέα, ευρύτερη, διεθνή αποστολή με το Free Gaza Movement και ισχυρές συλλογικότητες από πολλές χώρες, μεταφέροντας τούτη τη φορά -κυρίως- βασικά υλικά ανοικοδόμησης (τσιμέντο, ξυλεία κ.λπ.), υλικά που το Ισραήλ έχει απαγορεύσει να μπουν στη Γάζα.

Στόχος μας είναι το ελληνικό τμήμα της διεθνούς αποστολής να συμμετέχει με ένα τουλάχιστον πλοίο, κατάλληλο για μεταφορά ανθρώπων και κυρίως υλικών. Το πλοίο αυτό, για την απόκτηση του οποίου ξεκινήσαμε οικονομική καμπάνια, δεν θα ανήκει σε κάποιο φυσικό πρόσωπο, αλλά σε εταιρικό νομικό πρόσωπο συμμετοχικού χαρακτήρα και  προορίζεται να αποδοθεί στον Παλαιστινιακό λαό για τη δημιουργία μιας μόνιμης γραμμής θαλάσσιας επικοινωνίας της Γάζας με τον έξω κόσμο.

Στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Απρίλη ανακοινώθηκε η Διεθνής Συνεργασία για το σπάσιμο της Πολιορκίας της Γάζας. «Η σύμπραξη αυτή οργανώσεων και κινημάτων που επιδιώκουν  να σπάσουν τον παράνομο αποκλεισμό του Ισραήλ στη Γάζα αποτελείται από την τουρκική οργάνωση ΙHH (Insani Yardim Vakfi), την «Ευρωπαϊκή εκστρατεία για τον τερματισμό της πολιορκίας στην Γάζα» (ECESG), την ελληνική Πρωτοβουλία «Ενα καράβι για τη Γάζα», τη σουηδική Κίνηση “Ship to Gaza και το Free Gaza Movement. Δρομολογούν για τον επόμενο μήνα ένα στολίσκο πλοίων προς  τη Γάζα που θα μεταφέρει φορτία  με προμήθειες και  επιβάτες. Το Ελληνικό «Ένα καράβι για τη Γάζα» όπως και το Σουηδικό “Ship to Gaza ήδη βρίσκονται σε φάση συγκρότησης και οργάνωσης, αναπτύσσοντας παράλληλα και καμπάνια ενημέρωση.

Ο στολίσκος θα αποτελείται από τουλάχιστον οκτώ πλοία, τρία από τα οποία είναι φορτηγά. Θα σαλπάρει από ευρωπαϊκά λιμάνια, με το πρώτο πλοίο να ξεκινά στις 3 Μαΐου και όλα μαζί  να φτάνουν στο λιμάνι της Γάζας μέσα στον μήνα. Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 500 επιβάτες από περισσότερες από 20 χώρες, ενώ περισσότεροι από 5.000 τόνοι φορτίου, το οποίο περιλαμβάνει τσιμέντο, προκατασκευασμένες κατοικίες, άλλα οικοδομικά υλικά, ιατρικό εξοπλισμό, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό, θα  παραδοθεί στους Παλαιστίνιους της Γάζας»…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s