Ένας χρόνος από τη σφαγή στη Γάζα…

Χανιά  7 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ένας χρόνος έχει περάσει από την ισραηλινή επίθεση κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, τον Δεκέμβριο του 2008 και τον Ιανουάριο του 2009. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις έληξαν αλλά η επίθεση συνεχίζεται με τη μορφή του συνολικού οικονομικού εμπάργκο, το οποίο υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες. Αποτέλεσμα είναι η επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας

Δεν ξεχνάμε :

  • το βομβαρδισμό του σχολείου με τα 40 νεκρά παιδιά
  • τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς, νοσοκομείων, τζαμιών, σπιτιών και τους 500 περίπου παλαιστίνιους νεκρούς και 2.500 τραυματίες.
  • τις βόμβες φωσφόρου
  • την απαγόρευση ελλήνων και τούρκων γιατρών να παράσχουν ιατρική βοήθεια

Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν εκείνες τις τρεις εβδομάδες. Και το δράμα να συμπληρώνεται, με την Αιγυπτιακή κυβέρνηση να χτίζει ένα τείχος από χάλυβα, κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας.

Δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που γιόρταζαν την πτώση του τείχους του Βερολίνου είναι αυτοί που υποστηρίζουν τώρα την ανέγερση του καινούργιου στη Γάζα. Ένα τείχος που θα μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας στη μεγαλύτερη φυλακή στην ιστορία.

Η επιχείρηση «συμπαγές μολύβι» έλαβε τέλος, αλλά τα εγκλήματα ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, συνεχίζονται.

Η προσπάθεια να ανατρέψουν τη διαμορφωμένη πολιτική κατάσταση στη Γάζα, με το να μετατρέψουν τη ζωή των κατοίκων της σε μια τέτοια κόλαση ώστε να ξεσηκώνονταν εναντίον της Χαμάς, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε όπως αποδεικνύει και η πρόσφατη συγκέντρωση υποστήριξης προς τη Χαμάς στην περιοχή.

Αντίθετα η Ισραηλινή κυβέρνηση έχει δείξει το εγκληματικό πρόσωπο της σε όλο τον κόσμο. Η Γάζα ήταν και θα παραμείνει σύμβολο αντίστασης για μας και ζωντανό παράδειγμα και υποκείμενο αλληλεγγύης και αγώνα.

Χανιά 7-1-2010

Φόρουμ  Μεταναστών Κρήτης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s