Έκκληση για το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου ΑΕΤΕΑ Sierra / Appeal on behalf of 12 Filipino Seafarers

To Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης υποστηρίζει την έκκληση για το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου ΑΕΤΕΑ Sierra.

Dear Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης,

Thank you for signing the «Έκκληση για το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου ΑΕΤΕΑ Sierra / Appeal on behalf of 12 Filipino Seafarers» petition at iPetitions.com.  Your signature is valuable and makes a real difference. Please encourage others to sign the petition as well. Forward the text below to everyone who might be interested:
http://www.ipetitions.com/petition/aeteasierra/

I really think this is an important cause, and I’d like to encourage you to add your signature, too. It’s free and takes just a few seconds of your time.

Thanks!

Οι υπογράφοντες, άτομα, κοινωνικές οργανώσεις, η Φιλιππινέζικη Κοινότητα και μεταναστευτικές οργανώσεις, εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στα αιτήματα των 12 Φιλιππινέζων ναυτικών και των υπόλοιπων μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου ΑΕΤΕΑ SIERRA, σχετικά με την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων από τον Ιούλιο του 2009 έως και σήμερα, και τον επαναπατρισμό τους στις χώρες τους.

Το πλοίο, που ανήκει στις εταιρίες ελληνικών συμφερόντωνAETEA SIERRA MARITIME COMPANY LTD, THESARCO SHIPPING CO S.A. και  AGROSY SHIPMANAGEMENT INC, βρίσκεται από τον Αύγουστο του 2009 αγκυροβολημένο 6 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά. Οι εγκλωβισμένοι ναυτικοί περιγράφουν το πλοίο ως «πλωτή φυλακή» από την οποία δεν μπορούν αποβιβαστούν καθώς απαιτείται άδεια από τις λιμενικές αρχές, ενώ τα έγγραφά τους κρατούνται από τους πλοιοκτήτες. Οι ναυτικοί έχουν εκπληρώσει τις δεκάμηνες συμβάσεις εργασίας τους και ορισμένοι έχουν εργαστεί 14 μήνες  χωρίς δυνατότητα αποβίβασης.

Οι ναυτικοί επανειλημμένα έχουν απαιτήσει από τους εργοδότες τους την πληρωμή των μισθών τους καθώς από τον Ιούλιο του 2009 οι οικογένειές έχουν απομείνει χωρίς καμία οικονομική στήριξη και αδυνατούν να εκπληρώσουν βασικές τους υποχρεώσεις, όπως τα δίδακτρα των σχολείων, ενώ ορισμένοι έχουν αναγκαστεί να προσφύγουν σε δανεισμό από τοκογλύφους.

Οι συνθήκες διαβίωσης στο πλοίο είναι απάνθρωπες. Ορισμένες φορές λόγω έλλειψης καυσίμων το πλοίο παραμένει επί μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Το φαγητό δεν επαρκεί, ενώ το νερό που καταναλώνουν περιέχει σκουριά. Οι ναυτικοί δηλώνουν ότι μπορούν να υπομείνουν την έλλειψη νερού και φαγητού, αλλά όχι την μοναξιά και την σκέψη ότι οι συγγενείς τους υποφέρουν από την έλλειψη χρημάτων και ότι τα παιδιά τους αναγκάζονται να διακόψουν τη φοίτησή τους στο σχολείο.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των ναυτικών και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους, επειδή πρόκειται για έναν δίκαιο αγώνα ανθρώπων που μάχονται για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους ως εργαζόμενοι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s