Σχετικά με την αντιφασιστική-αντιρατσιστική πορεία της Πέμπτης 17/12/09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, σχετικά με την πορεία της Πέμπτης, 17/12/09 , εκτιμά ότι αυτή η αντιφασιστική-αντιρατσιστική εκδήλωση ελλήνων και μεταναστών των Χανίων ήταν αρκετά ικανοποιητική -δεδομένων των συνθηκών- και προσβλέπει στη συνέχιση των αγώνων ενάντια στην τρομοκράτηση και τον επιχειρούμενο εκφασισμό της κοινωνίας.

Είναι φανερό πια ότι και στην πόλη μας, διεστραμμένοι φασίστες και νεοναζί δολοφόνοι, επιχειρούν να πλασσάρουν ως φυσιολογική εξέλιξη ένα «λάθος της ιστορίας» , καταδικασμένο βαθειά στη συνείδηση της ανθρωπότητας. Ένα «λάθος» που αξιώνουν να το ξαναζήσουμε, κι αυτή τη φορά μάλιστα, με πρόσχημα τη «μόλυνση» από ανθρώπους που μετανάστευσαν διωγένοι από φτώχεια και πολέμους στις χώρες τους… Εξυπηρετώντας δηλαδή, για μια ακόμα φορά, τα ίδια ταξικά συμφέροντα, εκείνα του κεφαλαίου, όπως και τότε που πρωτοεμφανίστηκαν ως «αρρώστεια» ανάμεσα στους ανθρώπους. Ταυτόχρονα σήμερα, για να πετύχουν τους σκοπούς που είναι ταγμένοι να υπηρετούν, δεν διστάζουν να στοχοποιούν, όχι μόνο την «ξένη μόλυνση», τους μετανάστες, αλλά και οποιονδήποτε διαφεύγει των αυστηρών

προδιαγραφών τους, οποιονδήποτε είναι διαφορετικός, κατά οποιονδήποτε τρόπο.

Είναι το ίδιο φανερό όμως, πως η μόνη αποστομωτική απάντηση, και υποχρέωση ταυτόχρονα, είναι η συσπείρωση και η σθεναρή αντίσταση όλων μας. Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε αγωνιστικά, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και κυρίως το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρεπή διαβίωση όλων, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, καταγωγής, πολιτικών πεποιθήσεων και προσωπικών επιλογών. Έχουμε χρέος να απαιτήσουμε να μην τους βλέπουμε στα ΜΜΕ, να μην νομιμοποιεί το κράτος τις οργανώσεις τους, να μην τους συναντάμε στη ζωή μας …ούτε καν τυχαία.

Θυμίζουμε ότι ο ένας εκ των δύο μεταναστών που χτυπήθηκαν βάναυσα στην πλατεία 1866, χρήζει εγχείρησης, αφού σε κίνδυνο εξακολουθεί να βρίσκεται το ένα του μάτι.

Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, εντείνοντας τον αγώνα, στο μερίδιο που του αναλογεί, στη μάχη όλων μας ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, βρίσκει τη χαρά μέσα σ’ αυτές τις «μαύρες» μέρες για την περιοχή μας, να ανακοινώσει, μετά την ίδρυση Φόρουμ Μεταναστών στην Παλιόχωρα, και την σύσταση νέας μεταναστευτικής και αντιρατσιστικής συλλογικότητας στον Άγ.Νικόλαο Λασιθίου, από μετανάστες Αλβανούς και Πακιστανούς της περιοχής και Έλληνες αλληλέγγυους, επισυνάπτοντας παρακάτω και την πρώτη τους ανακοίνωση.

Ο αγώνας συνεχίζεται…

και θα συνεχίζεται μέχρι τέλους.

Χανιά 20-12-2009

Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s