ΠΟΓΚΡΟΜ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΡΗΤΗΣ.

Χανιά  9 Νοεμβρίου 2009

Τις τελευταίες μέρες, οι μετανάστες (με ή χωρίς χαρτιά) στον Αγ. Νικόλαο γίνονται μάρτυρες (θύματα μάλλον) μιας υπερβολικής (σε ένταση και βαρβαρότητα) επίθεσης, με πολύ έντονα χαρακτηριστικά «σκούπας».
Αστυνομικοί χρησιμοποιώντας εξευτελιστικές μεθόδους κάνουν αδιάκριτα επιδρομές και ελέγχους σε σπίτια, χώρους δουλειάς και κυρίως δημόσιους χώρους συνεύρεσης και διασκέδασης (καφετέριες κλπ), και προβαίνουν σε μαζικές συλλήψεις και απελάσεις.

Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, καταγγέλλει τη στάση αυτή των τοπικών Αστυνομικών Αρχών και θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτές οι επιθέσεις, που στόχο έχουν τον εκφοβισμό των μεταναστών, να σταματήσουν άμεσα, αλλά πολύ περισσότερο να μην επαναληφθούν.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν πως υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων και άρα και διαφορετικοί τρόποι απεύθυνσης και συμπεριφοράς στους πολίτες αυτής της χώρας, εμείς δε θα το δεχτούμε ποτέ.
Αντίθετα θα παλεύουμε όλο και πιο αποφασισμένα για να σταματήσουν οι διακρίσεις, οι αποκλεισμοί, κάθε είδους ρατσιστική συμπεριφορά και αυθαιρεσία των αρχών.

Οι μετανάστες δεν έχουν μόνο δικαιώματα, όπως όλοι οι υπόλοιποι, αλλά και τη δική τους φωνή !  Μέρα με τη μέρα, όλο και πιο δυνατή…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s