Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων για τις διώξεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το  Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη στάση των αρχών για  τις δικαστικές κλήσεις σε τρία μέλη του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης  με την κατηγορία της ανάρτησης πανό (!) στις 17-5-2009 στο εγκαταλελειμμένο κτίριο που στέγαζε υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Οι  κατηγορίες ότι «η ανάρτηση πανό…υποβαθμίζει την αισθητική αξία του κτιρίου  και επηρεάζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης» και για  «αντικοινωνική συμπεριφορά» δεν είναι  μόνο αστεία, αλλά επικίνδυνη και προκλητική.

Αστεία  γιατί ο καθένας μπορεί να περάσει  σήμερα από το εγκαταλελειμμένο κτίριο και να δει ότι η σημερινή εικόνα του κτιρίου είναι αυτή που υποβαθμίζει την αξία του και όχι ένα πανό που αναρτήθηκε προσωρινά.

Επικίνδυνη  γιατί βάζει στο στόχαστρο την ανάρτηση πανό, μια συνηθισμένη ενέργεια που έχει καθιερωθεί ως μέσο διαμαρτυρίας αλλά και ανάδειξης του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών. Πολύ περισσότερο έχει συμβολική σημασία γιατί η επίθεση αυτή γίνεται σήμερα σε ένα φορέα που υπερασπίζεται τους μετανάστες και τα δικαιώματά τους, δηλαδή το πιο ευάλωτο και πιο  καταπιεσμένο τμήμα των πολιτών.

Τέλος η κατηγορία είναι προκλητική, γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου  δεν μιλάνε για σκοινί. Ας μην  κοροϊδευόμαστε, οι αισθητικές αξίες των πολιτών προσβάλλονται: Από  τα κοντέινερς που κάνουν μάθημα τα παιδιά μας. Από τα δημόσια εγκαταλελειμμένα κτίρια, τη στιγμή που εκατοντάδες άνθρωποι (οι περισσότεροι μετανάστες) ζουν στο δρόμο. Από τα «μοντέρνα» υπερπολυτελή γυάλινα κτίρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που καμία σχέση δεν έχουν με τον τόπο, αλλά μόνο με τα υπερκέρδη που αποκομίζονται από την εκμετάλλευσή τους. Από το κυκλοφοριακό χάος και την τσιμεντοποίηση που φέρνει η άναρχη «ανάπτυξη». Από την όλο και περισσότερο υποβάθμιση των δημόσιων ελεύθερων χώρων υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων.

Οι  πολίτες έχουν όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να αγωνίζονται  για τα δικαιώματά τους και για  την βελτίωση των συνθηκών ζωής τους. Όποια λοιπόν δικαστική εμπλοκή  και πολύ περισσότερο όποια δίωξη  γίνει κατά των τριών μελών του Φ.Μ.Κ. με στόχο την πολιτική και κοινωνική δράση τους, θα μας βρει αντίθετους.Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s