ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απ’ ότι φαίνεται υπάρχει μια αχτίδα φωτός για τη σωτηρία των 43 Κούρδων προσφύγων που φυγαδεύτηκαν απ τα Χανιά από την Αστυνομία.

Επειτα από το κύμα πιέσεων από οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων, ΜΚΟ, νομικού κόσμου κλπ. , το κομβόι της «επαναπροώθησης» έχει σταματήσει για 2η μέρα στην Κομοτηνή.

Οι πρόσφυγες κρατούνται χωρισμένοι σε 2 ομάδες, η μια στη Βέννα Ροδόπης στο εκεί «κέντρο φιλοξενίας» και η άλλη στην πόλη της Κομοτηνής.

Προηγήθηκε σήμερα μεταγωγή κάποιων από αυτούς στο Τουρκικό Προξενείο στη Θεσαλονίκη, όπου ορισμένοι (ίσως και κάτω από το καθεστώς τρομοκράτησης, δήλωσαν Παλαιστίνιοι, χωρίς όμως να υπογράψουν κάτι).

Από το πρωί κάνουμε προσπάθεια να ασκούνται πιέσεις από πολίτες, οργανώσεις, Νομικούς, Βουλευτές, Δημοσιογράφους προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης, σχετικά με τους 17 αιτούντες Άσυλο (στα Χανιά – Κρήτη), στα τηλέφωνα της Αστ.Διεύθυνσης Ροδόπης 25310-36790 και 25310-83250 , αλλά και προς τον Νομάρχη Ροδόπης (Γιαννακίδης τηλ. 6972-886218), να επιληφθεί με τον αρμόδιο Εισαγγελέα για τους 4 ανήλικους.

Καλούμε όλους/ες που μπορούν, να βοηθήσουν άμεσα…

Χανιά 30-7-09

Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s