Η 1η Aνακοίνωση του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης για την απεργία πείνας των 15.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση αναφέρεται σε παλαιότερη δράση του Φόρουμ και ανεβαίνει προκείμενου σταδιακά το παρόν blog να λειτουργεί και ως στοιχειώδες αρχείο.

 

Aνακοίνωση του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης για την απεργία πείνας που θα ξεκινήσουν μετανάστες

 

Στις 11-11-2008 15 από τα μέλη μας ξεκινάνε απεργία πείνας, διεκδικώντας τ’ αυτονόητα. Διεκδικώντας το δικαίωμα τους να ζουν στην Ελλάδα, νόμιμα. Το δικαίωμα που έδωσε ο νόμος, αλλά αποφάσισε να το πάρει πίσω, κάνοντας δεκτό ως επίσημο έγγραφο του κράτους, την απόφαση π.χ. απόρριψης αίτησης πολιτικού ασύλου, αλλά όχι την αίτηση για πολιτικό άσυλο. Σαν να μη γίνεται πρώτα η αίτηση και μετά η απόρριψη.

Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης στηρίζει και στέκεται δίπλα στους 15 δικούς μας ανθρώπους, που αποφάσισαν να θυσιάσουν την υγεία και τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματα τους. Αιτήματα που είναι όλων μας. Η μορφή αγώνα που επέλεξαν είναι ακραία γιατί ακραίες είναι και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν και ζούμε. Συνθήκες που μας αφήνουν στο περιθώριο της κοινωνίας, στο περιθώριο της ζωής.

Είναι απίστευτο ότι για να διευρύνει το κράτος την αδικία σε βάρος των μεταναστών αποφασίζει ότι συγκεκριμένα δημόσια έγγραφα υπερισχύουν έναντι άλλων, το οποίο αντίκειται σε κάθε έννοια ισότητας, στο Ελληνικό Σύνταγμα και στην Ευρωπαική Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ζητάμε και εμείς μαζί με τους 15 απεργούς πείνας να ψηφιστεί, έστω και τώρα, νομοθετική ρύθμιση, με την οποία να διευρύνεται το ρυθμιστικό πεδίο του αρ. 91 Ν.3386/2005, ώστε κάθε δημόσιο έγγραφο που εκδόθηκε πριν την 31-12-2004 να συνιστά απόδειξη παραμονής στην Ελλάδα και μάλιστα, η ρύθμιση να έχει αναδρομική ισχύ, ώστε να αποκατασταθεί η καταφανής αδικία που η ισχύουσα ρύθμιση προκάλεσε.

Χανιά 5-11-08

Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s